Arch. K.Pempe yra Lietuvos Architektu Sajungos pirmininkas.
atsargiau rink zodzius
tegu jis atsargiau renka zodzius pries prancuzus. kodel, kai buvo skelbiami du koncsesijos konkursai, pries dvejus metus, Lietuvos architektu sajungos pirmininkas tylejo? kodel neorganizavo kokios nors imones, kuri galetu pastatyti, ir kuriai jis turetu itakos. jei jam taip siemens arena patinka - galejo pasamdyti ir tuos pacius statytojus, ir viska organizuoti.
o dabar Kaunas ir Sabas viska suveike, sutvarke, suvazinejo po uzsienius, o Tavo gerbiamas architektas Pempe atsirado tik tada, kai atejo laiaks trugdyti. kodel, po galais, jis nemoka nieko kurti? baisiai pikta man.
Kiek architektų, tiek nuomonių. Yra daug architektų, kuriems labai patinka arenos projektas. Pažiūrėsim kaip mūsų architektai kritikuos Thorpo projektą Domus Mea prie Nemuno (kitoj salos pusėj). Berods, šią savaitę turėtų parodyti projektą.
When a man lies, he murders some part of the world
tegu jis atsargiau renka zodzius pries prancuzus. kodel, kai buvo skelbiami du koncsesijos konkursai, pries dvejus metus, Lietuvos architektu sajungos pirmininkas tylejo? kodel neorganizavo kokios nors imones, kuri galetu pastatyti, ir kuriai jis turetu itakos. jei jam taip siemens arena patinka - galejo pasamdyti ir tuos pacius statytojus, ir viska organizuoti.
o dabar Kaunas ir Sabas viska suveike, sutvarke, suvazinejo po uzsienius, o Tavo gerbiamas architektas Pempe atsirado tik tada, kai atejo laiaks trugdyti. kodel, po galais, jis nemoka nieko kurti? baisiai pikta man.
LAS'ui nepriklauso "organizuoti imone kuri pastatytu". tuo galetu uzsiimti kad ir Kauno miesto savivaldybe, kad ir pats Sabonis ir pan. Siuo atveju jie konsultuoja ir pan.
/\ savivaldybė ir sabas rado projektuotojos ir vykdytojus, o tie "konsultantai" vietoj to, kad konsultuotų, dergia vienos garsiausių pasaulyje kompanijų architekto darbą!
ateina prancūzų arcitektas į Lietuvos Arcitektų sąjungos būstinę, ir paklausia: ką man geriau daryti šioje vietoje:
tiltą, ar krantinę.
Arba, geriausiu atveju:
pristatydamas projektą, prancūzų architektas paklaustų:
ar geriau daryti išėjimą į salą, ar ne?
bet jei su uzsakovais prancūzas pasitarė, ir nusprendė, kad VIP bilietai kainuos brangiau, kad patogiausiai VIPams įeiti per pagrindinį įėjimą, o viešuoju transportu atvažiavę keleiviai eis per M.K.Čiurlionio tiltą, tai ar jam dar reik konsultuotis?
Keista, kai Lietuvos arcitektai jaučiasi pranašesni už prancūzus.
ateina prancūzų arcitektas į Lietuvos Arcitektų sąjungos būstinę, ir paklausia: ką man geriau daryti šioje vietoje:
tiltą, ar krantinę.
Arba, geriausiu atveju:
pristatydamas projektą, prancūzų architektas paklaustų:
ar geriau daryti išėjimą į salą, ar ne?
bet jei su uzsakovais prancūzas pasitarė, ir nusprendė, kad VIP bilietai kainuos brangiau, kad patogiausiai VIPams įeiti per pagrindinį įėjimą, o viešuoju transportu atvažiavę keleiviai eis per M.K.Čiurlionio tiltą, tai ar jam dar reik konsultuotis?
Keista, kai Lietuvos arcitektai jaučiasi pranašesni už prancūzus.
/\ savivaldybė ir sabas rado projektuotojos ir vykdytojus, o tie "konsultantai" vietoj to, kad konsultuotų, dergia vienos garsiausių pasaulyje kompanijų architekto darbą!
kaip minejo tomas /\ tie "konsultantai" juridines galios neturi. tai tegu savivaldybe ir sabas (tie kurie pasirodo rado projektuotojus ir vykdytojus) pradeda statyti. bet ar rado finansu?
Finansų tikrai rasti ne problema. Svarbiausia - pasirašyti koncesijos sutartį, kur bus numatytos visos koncesijos sąlygos, t.y. per kiek laiko ir kada savivaldybė grąžins koncesininkui jo investuotus pinigus.
When a man lies, he murders some part of the world
Finansų tikrai rasti ne problema. Svarbiausia - pasirašyti koncesijos sutartį, kur bus numatytos visos koncesijos sąlygos, t.y. per kiek laiko ir kada savivaldybė grąžins koncesininkui jo investuotus pinigus.
va kaip parpasta. trunka, berods, tik 10 m. nuo pirmojo E.M. cilindro nutupdymo Dainavos (ar kur ten?) parke.
Comment